PRIVATE HOUSE. Tibidabo Avenue_

Avenida del Tibidabo

Barcelona

Project for the renovation of a private residence located on the second floor of a newly built building on the Avenida del Tibidabo in Barcelona, Spain. The very long plan of the home required a unifying element. We decided to convert the wall separating the kitchen and bedrooms, situated on the southeast façade, into the central element of the project. The wall clad in Walnut wood panels, runs throughout the whole length of the home, uniting the living room, located at one end with the master bedroom suite at the opposite end. This wood wall hides the entrance doors to the kitchen, bedrooms and closets and provides indirect lighting for the ceiling of the corridor and entrance vestibule. Ujo+partners was responsible for the design, executive project, manufacturing, coordination, quality control and commissioning of the works.

220 m2 / 2018 /